Zdravotní matrace - Proč si je pořídit?

Zdravotní matrace - Proč si je pořídit?

Spánek je to nejdůležitější, co vedle kvalitních potravin, dostatku tekutin a čerstvého vzduchu naše tělo potřebuje pro správné fungování a regeneraci. Pokud špatně spíme, může to ovlivňovat řadu dalších faktorů, které zhoršují náš život. Bolesti zad, bolesti hlavy, únava, stres, špatná soustředěnost, špatná paměť atd. Abychom se dobře vyspali, je potřeba nejen klid, ale především kvalitní matrace. Mezi nejkvalitnější matrace na trhu přitom patří matrace zdravotní. Čím se od těch ostatních liší?

 

Co jsou zdravotní matrace

Zdravotní matrace jsou vyrobeny ze speciálních materiálů, které zabraňují otlakům na nesprávných částech vašeho těla. Tvar těla správně kopírují a poskytují mu potřebnou oporu. Jejich materiály obsahují výtažky speciálních olejů (aloe vera, olivový olej), které blahodárně působí na mysl spící osoby. Uklidňují, pomáhají uvolnit se a zvyšují tak kvalitu spánku. Zdravotní matrace jsou často z antialergenních materiálů, které odpuzují prach a roztoče a jsou tak vhodné i pro alergiky, ať už vás trápí kašel, alergická rýma nebo kožní potíže.

Pro koho jsou zdravotní matrace určeny

Zdravotní matrace jsou vhodné prakticky pro každého. Pouze pro děti a mládež je vhodnější tvrdší matrace, ale ani tou zdravotní nic nezkazíte. Chválí si je jak lidé s problémy zad, kloubů, s bolavou krční páteří, ale i lidé trpící bolestmi hlavy apod. Mohou je využívat lidé mladí i senioři, kterým přinesou doslova spaní jako v bavlnce. Materiál – nejčastěji paměťová pěna se přizpůsobí starému tělu i bolavým kloubům a umožní dobře se vyspat i jen odpočívat.

Zdravotní matrace jsou ale ideální i jako prevence proti již zmíněným problémům. Vedle nemocných a starých lidí, je kromě alergiků ocení i sportovci, jejichž tělo potřebuje dokonalou regeneraci během spánku a často je bolí sportem namožené svaly.

Nejlepší zdravotní matrace dle hodnocení zákazníků

Zdravotní matrace se těší velké oblibě a kupuje je stále větší množství zákazníků. Není divu. Jejich vlastnosti jsou skutečně výjimečné, a především výsledky a spokojenost těch, co už na zdravotní matraci spí, jsou k nezaplacení. Mezi nejoblíbenější a zároveň nejlépe hodnocené zdravotní matrace patří Memory Verde, což je pětizónová středně tvrdá matrace z paměťové pěny, s extraktem z olivového oleje, který má velmi pozitivní vliv na lidské tělo, snižuje stres a obsahuje vitamíny A, D, E a K.

Za pozornost stojí i taštičková matrace Clear Zone, která má hned 7 anatomických zón, takže se dokonale přizpůsobí vašemu tělu. Je středně tvrdá až tvrdá a její potah obsahuje výtažky z Aloe vera skvěle působící na regeneraci organismu při spánku. Vynikající hodnocení má i taštičková matrace Soft Medic nebo Top Comfort. Více se o nich dozvíte na webových stránkách New Dreams.

zdravotní matrace