Matrace z paměťové pěny

Proč si vybrat matrace z paměťové pěny?

Matrace z paměťové pěny, je jedna z nejlepších, které si pro svůj zdravý spánek můžete vybrat. Díky působení tělesného tepla dokonale splyne s křivkami vašeho těla a tím se postará o kvalitní hluboký spánek, a hlavně o dokonalý odpočinek. Tyto matrace jsou vhodné pro dospělé, ale i pro seniory a osoby se zdravotními problémy. Co je na nich tak výjimečného?

Matrace z paměťové pěny

 

Matrace z paměťové pěny - co to vlastně je?

Tyto matrace můžete znát i pod názvem líná pěna (tzv. lazy foam), studená pěna, nebo visco-elastická pěna. Svou tvrdost mění tím, že vstřebávají teplo z těla spáče a tím se přizpůsobují jeho křivkám. Příznivě tak působí na svaly, klouby i páteř.

Matrace z paměťové pěny jsou rozděleny na několik anatomických zón, čímž pohodlí ještě zvyšují. Každá část našeho těla, a hlavně páteře potřebuje jinou pevnost matrace. Pět anatomických zón se tělu dokonale přizpůsobí a nedeformuje ho do nepřirozené polohy.

Pokud je využita kombinace HR pěny a paměťové pěny, klouby a páteř jsou v dokonalé péči, a navíc dochází i ke kvalitní regeneraci celého organizmu během spánku, nebo jen odpočinku.

 

Pro koho jsou matrace z paměťové pěny vhodné?

Matrace z paměťové pěny jsou vhodné především pro dospělé osoby, ale i pro seniory a osoby se zdravotními problémy. Pokud trpíte bolestmi zad, kloubů, krční páteře apod., oceníte pohodlí této matrace o to víc. Doporučují se i pro seniory a osoby upoutané delší dobu na lůžku, které potřebují měkčí a poddajnější materiál.

Matrace pro alergikyMatrace z paměťové pěny

Ať už jste alergici, astmatici, nebo prostě jen chcete zabránit usazování roztočů ve vaší matraci, je pro vás paměťová pěna ideální. Roztoči se v tomto materiálu rozhodně neusadí a vám se tak bude nejen lépe spát, ale i dýchat. Některé matrace z paměťové pěny mohou být doplněny extrakty z aloe vera, heřmánku či levandule pro klidnější spánek.

New Dreams - český výrobce matrací