Čalouněné postele s úložným prostorem

Čalouněné postele s úložným prostorem a proč si takovou vybrat?

 

Líbí se vám čalouněné postele, ale nejste si jisti, zda jsou to pravé pro vás? Jak je udržovat čisté? Jakou postel vybrat, aby ladila s okolím? Tápete, zda zvolit postel s úložným prostorem, nebo bez něj? Čalouněné postele s úložným prostorem jsou stále jedny z nejoblíbenějších. Mají své výhody i nevýhody. I nevýhody je však možno odstranit – stačí si vybrat postel, která je pro vás nejvhodnější.

 

Výhody čalouněných postelí s úložným prostorem

Čalouněné postele jsou už dlouhé roky jedny z nejoblíbenějších. Díky náročným požadavkům na vyladění stylu v domácnosti se na nejvyšších příčkách oblíbenosti stále drží. Nic na tom nezmění ani drsný severský styl odkazující spíše k postelím z masívu. Naopak. I dobře vybraná čalouněná postel může do severského stylu zapadnout.

 

Pohodlné a bezpečné

Čalouněné postele působí útulně a jsou maximálně pohodlné – a to nejen při spánku. Třeba takové čtení před spaním nebo sledování televize z postele… U čalouněných postelí rozhodně oceníte, když se můžete pohodlně opřít a nemusíte za sebou složitě natřásat polštáře. Čalouněná opěrka/čelo postele je měkké a pohodlné. Příkladem je třeba čalouněná postel Laura II.

 

Úložný prostor

Čalouněné postele se dělají téměř výhradně s úložným prostorem. Zatímco jiné postele s úložným prostorem působí robustně, tyto jsou stále elegantní. Do úložného prostoru můžete uložit peřiny i nepotřebné věci a hned máte uklizeno. Jednou z nejoblíbenějších čalouněných postelí s úložným prostorem je Noemi II.

 

Nevýhody – a jak je proměnit na výhody

Čalouněné postele s úložným prostorem samozřejmě mohou mít i své nevýhody. Otázkou je, nakolik jsou takové detaily skutečně nevýhodné. Z většiny z nich se totiž dá naopak udělat výhoda.

 

Neutrální barva na věky věků

Lidé často argumentují barvou čalounění. Dřevo je univerzálnější než potah. Pokud ale zvolíte barvu, která je neutrální, můžete i čalouněnou postel mít doma roky a měnit během nich barvu koberce, stěn, závěsů, povlečení, dokonce i nábytek. A stále zapadne.

 

Látka nebo umělá kůže?

S tím souvisí i výběr čalounění. Kdo má strach ze složité údržby látky, může zvolit umělou kůži. I u ní je možné vybírat se široké palety barev, i když nejoblíbenějšími barvami – a zároveň neutrálními – jsou hlavně bílá, béžová, krémová, šedá apod. Taková postel Zoe vám skvěle zapadne do jakéhokoli interiéru.

Při správně zvolené látce či umělé kůži není problém čalounění postele vyluxovat a otřít vlhkým hadříkem. A máte úklid vyřešený. Například posteli Elisa II sluší čalounění látkové i z umělé kůže. Záleží tedy jen na vás, jaké si zvolíte.

 

Jak vysoké nožky by postel měla mít?

Čalouněná postel s úložným prostorem má často malý prostor u země, takže se pod ní špatně uklízí. Tady záleží jen na vás, jaký typ postele zvolíte, zda bude mít vyšší či nižší nožky apod. Také je rozdíl, máte-li v ložnici koberce, nebo jiný druh podlahy. Pokud chcete více prostoru pro úklid, co třeba taková postel Paola?

 

Tak co? Přesvědčili jsme vás o kouzlu, pohodlí i praktičnosti čalouněných postelí s úložným prostorem? Pokud stále váháte, podívejte se na celou naši nabídku. Věříme, že vás okouzlí stejně, jako nás.